IdőpontkérésNyitva tartás


BIO- hajgyógyítás


NO!- kényszer hajvágás
AJÁNDÉK

IDŐPONTKÉRÉS

Telefonon:+36 20 99 39 269

NYITVA TARTÁS

Hétfőtől - Péntekig

Páratlan héten:1300 - 1900

Páros héten: 0700 - 1300

Egyéb időpont: az igény függvényében.

Hajápolási tippek

Hajápolási javaslatok

Igyekeztem természetes egyszerű módszereket összegyűjteni, ezzel is segítve az Ön otthoni hajápolását. (Segítségemre volt a Nagymama házi praktikái címet viselő könyv.)

Száraz, töredezett, fénytelen haj „gyógyítása”

Olajos pakolások: összetevők, 2 evőkanál OLIVA, vagy RICINUS, vagy MANDULA, vagy JOJOBA, vagy BOJTORJÁN olaj. Enyhén melegítsük fel a tetszőlegesen kiválasztatott olajat és az 1 evőkanál szárított CSALÁN levelet. Tegyük fel a pakolást hajunkra és fedjük be egy langyos törölközővel, valamint tegyünk rá egy nylon sapkát /a hő hatás, fokozza az összetevők kiteljesedését/ 30 perc elteltével, meleg vízzel alaposan öblítsük ki, ha szükséges samponnal mossuk meg! Ezt követően készítsünk öblítő folyadékot: 2l vízbe keverve 1 evőkanál ALMAECET/sötét hajnál/ vagy 1 evőkanál CITROM leve /világos hajnál/ Ezt a keveréket már hagyjuk hajunkban. – Szép fényt kölcsönöz- A GINZENG is kivalló tápláló energetizáló hatású.

A FELSOROLT GYÓGYNÖVÉNYEK ESZENCIÁJÁT, KÖVETKEZŐ MODON KÉSZÍTJÜK:

NEGYED CSÉSZE NÖVÉNYT LEFORRÁZZUNK EGYNEGYED LITER VIZZEL, LEFEDJÜK, 15 PERCIG ÁLLNI HAGJUK ÉS EZZEL A FÖZETTEL ÖBLITÜNK, / A HAJBAN HADJUK AZ ÖBLITŐT./

Zsíros haj

Számtalan remek termék létezik, számunkra használjuk a legmegfelelőbb sampont /egyénenként változhat, hogy kinek melyik termék megfelelő/ ha lehet a pH érték 5,5 legyen. A BORSMENTA, KAMILLA főzettel való öblítés viszont mindenkinek segít.

Korpás haj

ROZMARING, ZSÁLYA, OROSZLÁNSZÁJVIRÁG +fiatalítja a hajat, MENTA,

Fénytelen haj

GINZENG, LEVENDULA, CITROMFŰ, ROZMARING+szépen lehet kibontani a gubancos, makrancos hajat, CSALÁN, RÓZSAVIRÁG

Hajhullás-hajritkulás

Okok lehetnek: Nem megfelelő vegyszeres fodrászati beavatkozás. A fejbőr megfázása. Vitaminhiány. Szervezetünkben fellépő gyulladás. Normál, természetes tavaszi-őszi hajcsere. Gyógyszer mellékhatás. Hormonváltozás. Stressz. Méreganyagok felhalmozódása. Ha a „házi patika” nem segít, akkor feltétlenül forduljon Bőrgyógyász szakorvoshoz.

Néhány házi módszer: egy–egy rész CSALÁN+ROZMARING+KÖRÖMVIRÁG főzet, langyos keverékéhez adjunk egy kevés ALMAECET és OLÍVA olajat s öblítsük le a megmosott hajat.

50grm SARKANTYÚMAG és levél+ 50grm aprított VADKAKUKKFŰ keverékét forrázott lehűtött vízbe ázatni egy pár napra ezt követen leszűrni és 2 naponta bedörzsölni a fejbőrbe

NYÍRFA+CSALÁN+BOJTORJÁN főzet egyenlő arányú keverékével való rendszeres öblítés és masszírozás szintén jó segítség lehet.

Amit szeretnék hozzá tenni, hogy a gyógynövényekkel való kezelés hosszabb időt és türelmet kíván, egész egyszerűen időre van, szükség mire hatni kezd. /nem aszpirin/

Ezen kívül jó szívvel tudom ajánlani a drogériákban kapaható több évtizede használatos BÁNFI hajszeszt és sampont, mely szintén gyógynövény hatóanyagok kombinációját tartalmazza.

Hajmosás: Lehetőleg hígított a sampont használjunk, és ezt alaposan öblítsük ki. Fontos! A frissen mosott hajat Nem szabad erőteljesen dörzsölni, a törölközővel, csak finoman itassuk fel a vizet.

Szárítás: A megfelelő hajápolást követően ritka fogú fésűvel fésüljük, át a hajt és lazán, nem forró hajszárítóval egyenletesen kezdjük meg a műveletet. A haj tő emelésében segítség, ha fejet előre hajtva lazán a hajtövet kör körösen masszírozva szárítjuk, hajunkat Mindig tökéletesen szárítsuk meg. Soha ne feküdjünk le, frissen mosott nedves hajjal. Meleg idő esetén engedjük magától meg száradni hajunkat. A forró napon való szárítás viszont kerülendő.